مقالات

درمان فکر کردن بیش از حد یا اختلال overthinking

درمان فکر کردن بیش از حد یا اختلال overthinking

یکی از مشکلاتی بسیاری از انسان ها با آن درگیر هستند فکر کردن بیش از حد یا overthinking است. دغدغه و مشکلات زندگی انسان ها را به انواع بیماری های روحی و روانی سوق داده اند که از جمله آن ها بیش از حد فکر کردن و حساسیت بی مورد در مورد یکی از مسائل زندگی و کار است. کسانی که به بیماری overthinking دچار هستند معمولا در ساعات مختلف شبانه روز حتی در هنگام خواب نیز در مورد حل مسئله و یا مشکلی با ذهن خود کلنجار می روند. در ای مقاله از سایت داروفن می خواهیم در رابطه با بیماری بیش از حد فکر کردن و نحوه برطرف کردن آن با شما صحبت کنیم. همراه ما باشید.

بیماری تفکر بیش از حد یا overthinking

آیا برای شما نیز این مورد اتفاق افتاده است که در تمام طول روز و یا هفته به همه چیز فکر می‌ کنید و تمامی جنبه‌ های یک موضوع را با دقت تجزیه و تحلیل می کنید؟ که احتمالا هم در این موارد استرس و اضطراب را تجربه می کنید. فکر کردن بیش از حد یک بیماری شایع و همه گیر در جهان است که می تواند منجر به ایجاد اختلالاتی همچون افسردگی و اضطراب در فرد گردد. تحقیقات و مطالعات گسترده ای که در رابطه با تفکر بیش از حد انجام شده نشان می دهد که over thinking بیشتر در افراد بزرگسال جوان و میانسال شایع است. این بیماری در سنین 20 تا34 سال 71 درصد بروز می‌ کند. همچنین درصد احتمال بروز آن در زنان بیشتر از مردان است.

کسانی که بیش از اندازه فکر می کنند، قادر نیستند  خود را از نگرانی‌ های زیادی که در درونشان وجود دارد جدا کنند. بی خوابی یک بیماری مشکل ساز رایج در این افراد است. ممکن است تمام شب را به تجزیه و تحلیل یک موضوع خاص بپردازند بدون اینکه راه حلی برای آن بیابند. این افکار به طور مداوم در ذهن آن‌ ها تکرار می‌ شود.از آنجایی که این افراد خواب و استراحت کافی ندارند، بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به افسردگی قرار می‌ گیرند. اگر که شما نیز همین حالت را دارید می‌ توانید از توصیه‌ های سلامتی استفاده نمایید. افکار خود را قبل از رفتن به رختخواب بر روی یک کاغذ بنویسید. درست کردن آثار هنری، نقاشی کشیدن یا انجام یک سرگرمی خاص می‌ تواند ذهن شما را آرام‌ تر کند و شما را از شر افکار مزاحم خلاص نماید.

تفکر بیش از حد یا overthinking

عوارض تفکر بیش از حد چیست؟

فرآیند overthinking  یا تفکر بیش از حد زمانی به وقوع می‌ پیوندد که در آن فرد به طور مداوم و بیش از حد به مسائل، مشکلات، تصمیم ‌ها یا وقایع فردی یا حتی عمومی فکر می ‌کند و به تحلیل ‌ها و تعمق ‌های زیادی درباره آنها می‌ پردازد. این وضعیت ممکن است به مشکل تبدیل شده و به عوارضی برای روان و جسم فرد منجر شود.

عوارض تفکر بیش از حد می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

افزایش استرس

تفکر مداوم و عمیق درباره مسائل و مشکلات شاید منجر به افزایش استرس و اضطراب شود.

کاهش تمرکز

تمرکز به علت تفکر در زمینه‌ های مختلف کاهش می ‌یابد و این ممکن است به کارکردهای روزمره و عملکرد شغلی و خانوادگی آسیب بزند.

ارتباطات ضعیف تر

تفکر بیش از حد ممکن است منجر به دشواری در ایجاد و حفظ ارتباطات مؤثر با دیگران شود.

خواب‌ آلودگی

افرادی که به طور مداوم درگیر تفکرات زیادی هستند، ممکن است با اختلال خواب مواجه شوند و کیفیت خوابشان کاهش یابد.

اضطراب و افسردگی

تفکر مداوم در مورد مسائل و تصمیم‌ ها م ی‌تواند به افزایش اضطراب و افسردگی منجر شود.

عدم تصمیم‌ گیری

overthinking ممکن است باعث تعلیق تصمیم‌ گیری شود و فرد نتواند به تصمیمات قاطعانه دست پیدا کند.

کاهش رضایت

فرد ممکن است به دلیل تمرکز بر تفکرات منفی، از لحاظ عاطفی به سمت احوال منفی‌ تری کشیده شود و از لذت‌ها و لحظات خوب او کاسته شود.

تفکر بیش از حد یا overthinking

برای مدیریت تفکر بیش از حد، می‌توان از تکنیک ‌هایی مانند تمرین مدیتیشن، تنفس عمیق، تحلیل واقعیت، و تغییر الگوهای منفی تفکر استفاده کرد. همچنین، در صورتی که این مشکلات به شدت افزایش یابند و به کیفیت زندگی تأثیر منفی بگذارند، مراجعه به متخصصین روان ‌شناسی و روان ‌پزشکی می ‌تواند کمک کننده باشد.

راه های درمان overthinking یا تفکر بیش از حد

حال که با این بیماری به طور کامل آشنا شده اید وقت آن است که نکاتی که را در رابطه با درمان overthinking به برای شما شرح دهیم.

برای مدیریت و درمان تفکر بیش از حد و overthinking، می‌توان از روش ‌ها و تکنیک‌ های مختلفی استفاده کرد. این تکنیک ‌ها به کمک فرد در انتقال تمرکز از تفکرات منفی و بی‌پایه به تفکرات سازنده و سازگارتر کمک می ‌کنند. در ادامه، تعدادی از این تکنیک‌ها آورده شده است:

منصفانه خود را قضاوت کنید

باید این مورد را قبول کنید که شما نمی توانید همه موارد و امور روزمره را کنترل کنید .تفکر بیش از اندازه و بیش از حد به یک چیز شاید باعث شود که تمام جوانب را بسنجید یا روی همه ابعاد آن کنترل داشته باشید، اما به یاد داشته باشید که همین فکر کردن افراطی می تواند تمام تمرکز شما برای رسیدگی به کارهای دیگرتان را مختل کند. از اشتباه کردن نترسید، بزرگان زیادی هستند که معتقدند همان اشتباهات باعث پیشرفت های بیشترشان شده است. بنابراین تلاش برای کنترل همه چیز را متوقف کنید. تلاش برای انجام این کار به این سادگی که فکر می کنید نیست، زیرا هیچ کس نمی تواند همه سناریوهای ممکن را از قبل پیش بینی کند.

ورزش کنید و به مقدار کافی بخوابید

ورزش کردن از جمله راه حل هایی است که پزشکان به این بیماران توصیه می کنند. همچنین خواب کافی می تواند تاثیر بسزایی در درمان overthinking داشته باشد. این افکار به طور مداوم در ذهن آن‌ها تکرار می‌ شود. از آنجایی که این افراد خواب و استراحت کافی ندارند، بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به افسردگی قرار می‌ گیرند. اگر شما نیز همین حالت را دارید می‌ توانید از توصیه‌ های سلامتی استفاده نمایید. افکار خود را قبل از رفتن به رختخواب بر روی یک کاغذ بنویسید. خلق کردن آثار هنری، نقاشی کشیدن یا انجام یک سرگرمی خاص می‌ تواند ذهن شما را آرام‌تر کند و شما را از شر افکار مزاحم خلاص نماید.

سعی کنید کمال گرا نباشید

کمالگرا بودن و پر توقع بودن مشکلات بسیار روحی را به همراه خود دارد. تفکر بیش از حد و یا overthinking یکی از این موارد است. از خود سوال کنید که آیا شما هم از شکست ترس دارید؟ افرادی که همیشه فکر می‌ کنند، معمولا اعتماد به نفس کمی خواهند داشت و به توانایی‌های خود شک می‌ کنند. اینگونه افراد در مورد نحوه فکر دیگران نگران هستند. باید بدانید که هیچ کس کامل نیست. اگر شما نیز بخواهید اینگونه فکر کنید به طور حتم شکست خواهید خورد. تلاش برای کامل بودن منجر به شکست می‌ شود. برای رسیدن به خواسته‌ های خود تلاش کنید اما انتظار نامعقول از خود نداشته باشید.

مدیتیشن و افزایش آگاهی در زندگی

مدیتیشن و تمرین‌ های افزایش آگاهی در زندگی به فرد کمک می ‌کند تا در لحظه زندگی کند و تمرکز خود را بر روی حوادث و اتفاقات فعلی بگذارد. این تمرین ‌ها می‌تواند به کاهش تفکر زیاد و نگرانی ‌ها کمک کند.

ثبت افکار

نوشتن افکار، احساسات و نگرانی ‌ها در یک دفتر یا کاغذ می ‌تواند به فرد کمک کند تا از ذهن خود رهایی یابد و تصمیم ‌گیری ‌ها و الگوهای فکری خود را مورد بازبینی قرار دهد.

تحلیل واقعیت

به چالش کشیدن تفکرات منفی و غیر منطقی با مشاهده واقعیت ‌های موجود می ‌تواند به کاهش اضطراب و تفکر بیش از حد کمک کند.

مدیریت زمان

برنامه ‌ریزی منظم و مدیریت زمان کمک می ‌کند تا تمرکز خود را بر وظایف و فعالیت ‌های مهمتر معطوف کنید و از تفکر زیاد رهایی یابید.

ورزش و فعالیت ‌های بدنی

ورزش منظم به رهایی از استرس و افکار منفی کمک می ‌کند و باعث ارسال پیام های مثبت به مغز می شود.

تغییر الگوهای فکری

این تکنیک به شما کمک می ‌کند الگوهای منفی فکری را تشخیص داده و آنها را به الگوهای مثبت ‌تر و سازنده ‌تر تغییر دهید.

استفاده از سوالات سازنده

در هنگام درگیر شدن با افکار منفی، از خود بپرسید که آیا این تفکر واقعا منطقی و مبنی بر واقعیت است یا خیر؟

مشاوره روان ‌شناسی

اگر تفکر بیش از حد مشکلات جدی برای شما ایجاد کرده و کیفیت زندگیتان را تحت تأثیر قرار داده، مراجعه به متخصصین روان‌ شناسی و روان ‌پزشکی می ‌تواند بسیار مفید باشد.

درمان تفکر بیش از حد یا overthinking

 

همیشه بهتر است با شناخت دقیق تر از خودتان و نیازهایتان، بهترین راهبردها و تکنیک ‌های درمانی را برای کنترل تفکر بیش از حد انتخاب کنید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید